Суд відхилив позов проти газети «Сіверщина»

Суд відхилив позов кандидата в депутати Владислав Атрошенко проти  чернігівської газети «Сіверщина». Але ще до офіційного рішення суду політик і головний редактор видання встигли домовитися про те, як вирішити конфлікт.

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook повідомив сам Атрошенко.

«Мав розмову зі співласником “Сіверщини” Віктором Лазарем та редактором газети Василем Чепурним. Вони були стурбовані тим, що суд може прийняти рішення про тимчасове припинення роботи газети. Я пішов на зустріч та подав до суду заяву про відкликання претензій до газети, а вони пообіцяли надрукувати спростування неправдивої інформації в наступному номері. Вважаю, таке рішення правильним, адже ніхто не хотів закриття газети. Через кілька годин після моєї заяви суд прийняв рішення на користь “Сіверщини”. Я свою обіцянку виконав».

Нагадуємо, що приводом для позову стала серія статей щодо нібито причетності кандидата в нардепи до зникнення телеканалу ТВі з кабельних мереж оператора «Основа», власником якого журналісти «Сіверщини» називали саме Атрошенка.

«Газета “Сіверщина” неодноразово публікувала на своїх сторінках та однойменному інтернет-порталі матеріали про мене, що містили неперевірену інформацію, а часто – просто наклепи на мою адресу. Жодного разу редактор газети або хоча б хтось із журналістів не звернувся до мене за коментарем чи хоча б спробував подати позицію другої сторони. Складалося враження, що газета цілеспрямовано працює проти мене на замовлення когось із конкурентів, або з інших причин. Це не журналістика, а політичні технології!» – писав напередодні позову Владислав Атрошенко на сторінці у Facebook.

Як зясувалося, він дійсно не має жодного відношення до компанії «Основа». Юрист цієї компанії надав суду статутні документи кабельного оператора, якими доводив, що Владислав Атрошенко не є ані засновником, ані акціонером підприємства, і взагалі не має до комерційної структури жодного відношення, – пише «Високий замок».

Вже ввечері, перед оголошенням рішення суду, Атрошенко повідомив у Facebook: «мій позов проти “Сіверщини”, можливо, був дещо емоційною реакцією на одну із останніх публікацій, але цілком обгрунтований. Хочу заявити, що виступаю за свободу слова та вільну роботу всіх засобів масової інформації. Звичайно, хотілося б, щоб робота журналістів була більш якісною та зваженою, але це їх право писати так, як вони вважають за потрібне. Я жодним чином не зазіхаю на таке право. Тому, відкличу свій позов до газети “Сіверщина” в разі готовності її колективу надрукувати спростування неправдивої інформації щодо мене, яка була опублікована в останньому номері цієї газети. Я проти закриття “Сіверщини”, як і будь-якого іншого засобу масової інформації!».

Своїм рішенням, оголошеним о 21-й годині, суд відхилив позовні вимоги Атрошенка та роз’яснив йому, що з таких питань варто звертатися до суду в порядку цивільного судочинства.

У свою чергу редактор тижневика «Сіверщина» Василь Чепурний вислував здивування, бо про відкликання заяви кандидата чує вперше. «Аби пан Атрошенко заяву відкликав, про це суддя б повідомив», – сказав він, але висловив готовність надрукувати спростування з інформацією про юридичну неприналежність кабельної мережі «Основа» панові Атрошенку.

Василь Чепурний відповів кандидату на власній сторінці у Facebook:

«Шановні! Дозвольте повідомити вам про рішення Новозаводського районного суду в Чернігові (суддя Інна Цибенко): “Провадження в частині позовних вимог кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 206 Атрошенка Владислава Анатолійовича до Всеукраїнської тижневої газети “Сіверщина” про визнання недостовірними відомостей…. — закрити. … В задоволенні позовних вимог кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №206 Атрошенко Владислава Анатолійовича до Всеукраїнської газети “Сіверщина” в іншій частині — відмовити”. Постановаа оголошена сьогодні приблизно о 21 годині 30 хвилин. Все інше – домисли. Дякую за підтримку колег Павла Пущенка, Владислава Савенка, Олега Головатенка, Ігоря Грищенка».

Фото – grani.kiev.ua

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *