Суд задовольнив позов кандидата в депутати проти газети «Полтавська думка»

Кандидат в депутати від «Партії регіонів» Олексій Лелюк виграв суд проти обласної газети «Полтавська думка», –  повідомляє «LB.ua».

Суд задовольнив позов кандидата в депутати і постановив визнати недійсними відомості про нього, які містилися у статті «Чому не можна голосувати за депутата трьох скликань Лелюка?» (матеріал є лиш передруком запису журналіста Володимира Ореховича у блозі на сайті «Кореспондент.net»). Зокрема, у публікації була інформація взята з сайту Верховної Ради про те, що за час роботи в парламенті депутат подав лише 4 депутатські запити, 12 поправок до законопроектів, з яких лише 3 були враховані, лише раз виступив з трибуни і був присутнім лише на 9 з 97 пленарних засідань останнього скликання.

Як пише «LB.ua», згідно позиції суду поширення будь-якої негативної інформації про кандидата в народні депутати є порушенням Закону. «Вибори та ЗМІ» звернулися до редакції «Полтавської думки» з проханням надати копію рішення суду, аби уточнити точне формулювання висновку судді.

Нагадуємо, що спочатку Лелюк у позовній заяві вимагав призупинити вихід газети «Полтавська думка» до завершення виборів, проте, згодом, змінив вимоги – обмежився лише проханням визнати інформацію, наведену у статті, недійсною. Її спростування він теж не вимагав.

До апеляційного суду редакція «Полтавської думки» звертатися не буде.

Також кандидат в депутати подав позов проти полтавської редакції «Газети по-українськи» за публікацію інтерв’ю з представником Комітету виборців України Віталієм Токовим, який у розмові розповів, як Лелюк роздавав своїм виборцям цукерки і борошно, причому з маркуванням Держрезерву, який він очолює. Подробиці справи ми з’ясовуємо.

Фото – blogs.lb.ua

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *