Кіровоградські журналісти вимагали в опозиції не тиснути на місцеву пресу

Кіровоградські журналісти провели пікет офісу Об’єднаної опозиції у Кіровограді. Зібралося близько 150 осіб, – повідомляють «Новини Кіровоградщини».

Медійники вимагали у голови обласної організації політичної партії ВО «Батьківщина» Валерія Кальченка відкликати судові позови до газети «21-й канал», які стосуються дріб’язкових, на думку журналістів, порушень законодавства, і не чинити тиск на ЗМІ.

«Тиск полягає у запитах народного депутата  до КОДТРК і до держтелерадіо стосовно висвітлення тої  чи іншої події. Він звинувачує обласне телебачення у висвітленні діяльності лише провладних кандидатів…  Людина не розуміє як будується інформаційна політика і надсилає постійні запити: чому в новинних програмах більше одних людей, а менше – інших. Проблема в чому? В тому, що у опозиції немає інформаційних приводів, а прес-конференцій більше ніж подій», –  пояснив інтернет-виданню «Гречка» Андрій Богданович, координатор акції і перший заступник генерального директора Кіровоградської обласної державної телерадіокомпанії.

Заступник голови облорганізації «Батьківщини» Олена Армаш, яка вийшла до пікетувальників, заявила, що Кальченко нічого не знав про судові позови, оскільки їх подавала уповноважена особа партії, а не він особисто. А сам кандидат в депутати пояснив, що надіслав кілька звернень до Кіровоградської ОДТРК, в яких попросив надати статистику за серпень: кого з кандидатів і скільки разів чи хвилин показували в передачі «День за днем», – пише «Гречка».

«Я написав про те, що в програмі «День за днем», яка фінансується за бюджетні кошти, весь час показують кандидатів у депутати від Партії регіонів. І попросив надати мені моніторинг за серпень місяць: кого з кандидатів і скільки разів чи хвилин показували в цій передачі. От і все. Жодних звинувачень і тиску там немає. Мене не цікавлять ті передачі, де за гроші показують кандидатів. Йдеться про інформаційну програму, яка фінансується з державного бюджету, і в якій показують тільки кандидатів у народні депутати від Партії регіонів».

Учасники пікету підписали звернення до Валерія Кальченка, у якому виклали свої вимоги: припинити тиск на ЗМІ та не втручатися в їхню редакційну політику; захищати інтереси журналістів, а не особисту політичну вигоду.

Підписи під зверненням поставили Андрій Богданович (перший заступник генерального директора Кіровоградської обласної державної телерадіокомпанії ), Юхим Мармер (головний редактор тижневика «Украина-Центр»), Валерій Сердюченко (голова обласної організації Спілку журналістів України), Андрій Лисенко (редактор тижневика та сайту Новини Кіровоградщини) та інші присутні на акції журналісти.

Нагадуємо, що проти газети «21-й канал» Об’єднана опозиція подала два позови, один з яких виграла, інший – програла.

Фото – novosti.kr.ua

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *