Якщо замовні матеріали дають прибутки ЗМІ, то вони мають право на існування – експерт

Таку думку озвучив правозахисник Іван Макар під час круглого столу «Політична та медіа джинса. Позиції влади, опозиції, правоохоронних органів та суспільства», – повідомляє УНІАН.  

«Якщо засоби масової інформації не будуть використовувати джинсу, вони будуть неконкурентноспроможними порівняно з іншими засобами масової інформації, які це робити будуть», – сказав він і додав, що якби суспільство ігнорувало ЗМІ, які оприлюднюють джинсу, то таке явище зникло би узагалі. «Але суспільство є достатньо аморальним і має аморальні ЗМІ», –  додав Макар.

А на думку політолога Дмитра Гаврилюка, для українців поява великої кількості політичної джинси має свідчити про те, що її замовники не знають, яким чином можна вирішити наявні у суспільстві проблеми і не збираються їх вирішувати.

«Це може свідчити про те, що вони не збираються вести діалог з вашими політичними представниками чи вами особисто. Скинули текст – і хай щось із ним буде, і яка різниця, як ви його зрозумієте», – сказав Гаврилюк.

Експерт підсумував, що такі політики є марнотратами, які не вміють раціонально використати свої ресурси та час.  І додав, що вважає, що власники ЗМІ разом з політичними психологами і консультантами мають виробити своєрідні «маркери» для позначення замовних матеріалів та відповідальності їхніх замовників.

Фото – telegraf.in.ua

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі
  • правозахисник Іван Макар підтримує корупцію в ЗМІ – дуже крутий правозахисник…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *