Ще одна районна газета програла суд кандидату в депутати

Олександрійська міськрайонна газета «Олександрійський тиждень» програла суд через відмову публікувати агітаційний матеріал кандидата в депутати Олега Панібратенка, – повідомляють «Новини Кіровограду».

Як зазначається у рішенні Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду, відмову надавати друковану площу для розміщення агітації кандидата в депутати визнано неправомірною.  А дії як редакції тижневика, так і видавця газети Тетяни Кривунь, названо протиправними.

Газету зобов’язали надати друковану площу для публікації статті у рамках передвиборчої агітації із заголовком «Олександрія – місто гірників та керівників з похоронної команди».

Нагадуємо, діяльність редакції газети Олександрійської міської ради «Вільне слово» з розміщення деяких матеріалів рішенням міськрайонного суду теж визнана противоправною.

Це вже не перший випадок відмови державних і комунальних ЗМІ розміщувати агітаційні матеріали кандидатів в депутати. Нещодавно суд визнав протиправними дії трьох закарпатських газет, які відмовили кандидату від опозиції. Також з’явилися повідомлення про відому розміщувати агітацію непровладних кандидатів у районних газетах Черкащини «Чигиринські вісті» та «Світлий шлях».

Фото – buffaloresearch.com

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *