Суд наказав прибрати з сайту Олександрійської РДА агітматеріали про кандидата в депутати

Суд вдовольнив позов кандидата в депутати від Об’єднаної опозиції Віталія Журавльова проти Олександрійської районної державної адміністрації. Кандидат вимагав, аби з сайту останньої прибрали матеріали, в яких агітують за кандидата від Партії регіонів і чинного заступника РДА Сергія Кузьменка.

Агітація містилася у статті «Довгоочікувані подарунки – школярам!» від 5 вересня, присвяченій подарункам, які райадміністрація зробила місцевим школам.

«У тій статті Сергія Кузьменка називають не заступником райадміністрації, а кандидатом в депутати. Це є порушенням закону України про вибори, адже органи державної влади не мають права проводити агітацію. У даному випадку, програми підтримки шкіл, які фінансувалися з держбюджету, можуть бути сприйняті як заслуги окремого кандидата, а це неприпустимо», –  повідомив Павло Топчій, керівник відділу правового забезпечення кіровоградського регіонального  виборчого штабу Об’єднаної опозиції.

Ще до розгляду справи у суді статтю зняли з сайту районної адміністрації. Натомість виклали іншу «С.Кузьменко – школярам: Ми потурбувалися, щоб зустріти вас у затишних шкільних стінах». В ній Кузьменко згадується лише як заступник голови ОДРА.

На судовому засідання представники райадміністрації пояснили, що на сайт було випадково викладено чорновий варіант статті, в якій Сергій Кузьменко фігурував саме як кандидат в депутати.

Нагадуємо, що кіровоградський регіональний виборчий штаб Об’єднаної опозиції подав ще три позови проти місцевих газет «Канал 21» та «Новий громадянин», які, на думку, опозиції, порушують передвиборче законодавство.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *