Луцька податкова заперечує порушення мораторію на перевірки ЗМІ

Луцька обласна державна податкова інспекція просить керівника ТзОВ «Редакція газети „Хроніки Любарта”» Андрія Лучика надати документи, що підтверджували б витрати, які відображені у поданій до інспекції звітності за І півріччя 2012 року.

Це прохання ОДПІ висловила в офіційному листі. Про це повідомляє сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Волинській області.

«Таке офіційне звернення  податкової служби не суперечить чинному законодавству, оскільки така інформація необхідна для проведення камеральної  перевірки. Відповідно до пп. 75.1.1 ст.75 Податкового кодексу України камеральною вважається перевірка, яка проводиться у приміщенні органу ДПС виключно на підставі даних, зазначених у податкових деклараціях (розрахунках) платника податків», – йдеться на сайті податкової.

«Заборони на проведення камеральних  перевірок  податкової звітності ЗМІ у період виборчої кампанії немає. Таким чином, прохання луцьких податківців надати документи для ознайомлення – правомірні», – стверджують податківці.

Вони звертають увагу на те, що у документі не вказується дата проведення документальної позапланової виїзної перевірки газети „Хроніки Любарта”, а лише акцентується увага на право податкової здійснити таку перевірку у випадку ненадання необхідних документів.

«Лише за наявності підстав – ненадання документів для проведення камеральної перевірки – може бути проведена документальна позапланова виїзна по завершенню мораторію на перевірки ЗМІ», – роз’яснюють податківці.

ОДПІ нагадала, що підставою для проведення  планової документальної перевірки  суб’єкта господарювання є включення його до плану-графіку перевірок, про що за 10 днів до дати проведення перевірки, податкова служба офіційно інформує  керівництво підприємства чи фірми. ТзОВ «Редакція газети „Хроніки Любарта”» до плану-графіку проведення перевірок у ІІІ кварталі 2012 року не включено.

Як писала «Телекритика», головний редактор луцької газети «Хроніки Любарта» Андрій Лучик заявив про те, що податкова попри мораторій на перевірки ЗМІ на час виборів вимагає від видання фінансову документацію та погрожує позаплановою виїзною перевіркою.

Фото – volynpost.com

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *