У серпні на 12% збільшилась кількість матеріалів з ознаками джинси від мажоритарників – ІМІ

Всі ключові  політичні  партії для передвиборчої агітації використовують  замовні матеріали.  Про це свідчать результати моніторингу «джинси», що проводить Інститут масової інформації.

Найбільше «джинси» вже третій місяць поспіль стосується діяльності влади. У серпні 32% немаркованих рекламних матеріалів стосувалися діяльності уряду та Президента. Збільшилась кількість матеріалів з ознаками замовності від кандидатів у депутати по одномандатних округах (мажоритарників) – 16%.

У липні «джинси» від мажоритарників було менше 4%. Найактивніше з них в загальнонаціональних друкованих виданнях піаряться кандидати, що балотуються в одномандатних округах Києва:

  • Алла Шлапак, яка йде в одномандатному окрузі столиці, декларує, що «вирішуватиме проблеми Києва  в гуманітарній галузі». Нагадаємо, Шлапак вирішувала ці питання, будучи головою постійної комісії при Київраді з гуманітарних питань.
  • Ігор Лисов, що є кандидатом у депутати від Партії регіонів в 211-му одномандатному окрузі у Києві, взявся активно оздоровлювати київських дітей у Полтавській області та «рятувати» Пирогово:
  • Руслан Сольвар, що балотується в 91-му окрузі, на Київщині намагатиметься перемогти «без пісень і подарунків», але, вочевидь, не без «джинси»:

Комуністи, Сергій Тігіпко і Наталія Королевська у серпні розмістили практично однакову кількість «джинси» відповідно 11, 10 і 9% від загальної кількості. У процентному співвідношенні це менше,  ніж минулого місяця проте у числовому кількість їх джинси не змінилась, оскільки обсяги замовних матеріалів збільшуються  лавиноподібно.

У 6 загальнонаціональних виданнях співвідношення політичної та комерційної «джинси» становить 88% проти 12% .

Натомість у інтернет-виданнях 100% джинси є політичного характеру. Фігурантами замовних матеріалів, як і в друкованій пресі, найчастіше є влада, «Україна вперед» та Комуністи, проте у серпні зовсім не стало «джинси» Об’єднаної опозиції.  Лідером з розміщення джинси на веб-сайтах, так само як і в друкованих виданнях,  є влада. 43% замовних матеріалів в інтернеті стосується діяльності уряду та Президента.

Джерело – ІМІ

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *