Після звернення депутатів на сайті Верховної Ради поменшало новин про Литвина

У прес-службі Верховної Ради вважають, що Литвин не використовує сайт  ВР для власного піару. Про це йдеться в оприлюдненій у «Голосі України» заяві прес-служби.

Нагадуємо, що 3 вересня група депутатів – Ірина Геращенко,  Ольга Герасим’юк,  Олександра Третьякова, Кирило Куликова та  Віталій Чепинога, оприлюднили звернення до спікера ВР Володимира Литвина, в якому звинуватили його у використанні сайту Верховної Ради для агітації за себе і свою політичну силу. Аргументували це тим, що більшість новин, які публікуються на сайті, стосуються саме діяльності Литвина.

У відповідь прес-служба ВР заявила, що «ураховуючи необ’єктивність та упередженість звернення згаданих депутатів, опублікованого поза парламентськими інформаційними ресурсами, можна зробити єдиний висновок — воно є піар-ходом цих кандидатів у народні депутати».

Також у заяві наголошують, що веб-сайт є офіційним джерелом інформації, створеним для висвітлення всебічної діяльності парламенту, в тому числі народних депутатів України, до яких належить і керівництво Верховної Ради, а інформаційні повідомлення на офіційних веб-сайтах парламентів зарубіжних країн про політичну та законодавчу діяльність їх очільників є усталеною світовою практикою.

Крім того, прес-служба переконує, що у жодному повідомленні про діяльність Голови Верховної Ради України не міститься ані агітаційних матеріалів, ані інформації про його роботу як кандидата в депутати по мажоритарному округу.

Щодо останнього виникають сумніви. Наприклад, 1 вересня на сайті з’явилася новина про те, що Литвин взяв участь у святі першого дзвоника у школах міста Новоград-Волинського на Житомирщині. А саме по 65-му виборчому округу у Новоград-Волинському спікер балотується в депутати. Власне, за останні два тижні серпня та перші дні вересня в розділі новини з’явилося 19 публікацій, 15 з яких стосувалися діяльності Володимира Литвина.

Проте, попри заяви прес-служби, після звернення депутатів вигляд сайту Верховної Ради таки змінився – з 4 вересня кількість фотографій і новин про спікера раптом суттєво зменшилася. Тепер йому присвячена лише одна з семи новин.

Стрічка новин сайту Верховної Ради до звернення групи депутатів

 

Стрічка новин опісля звернення групи депутатів

Фото – zhitomir-online.com

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *