Замість радіопередачі Ольги Кобець буде виходити програма Сергія Грабара про сучасну прозу

Про це повідомила Нелля Даниленко, керівник творчого об’єднання «Культура» Національної радіокомпанії України.  

 Вона підтвердила, що програма Ольги Кобець «На вірність України» була знята з ефіру.

«Основна причина того, що передача більше не буде виходити – це оновленням сітки мовлення до нового сезону. Ми приводимо її у відповідність до концепції «Радіо Культури», адже раніше у нас були програми, які тем культури торкалися лиш побіжно. Саме їх ми зняли з ефіру, зокрема, й програму Кобець».

За словами пані Даниленко, окрім «На вірність України», більше слухачі «Радіо культура» не почують програм «Пізнай себе» та «Ідеали сучасності: світло і тіні». Замість них в ефірі з’являться програми «Час творчості» та «Майстри світової новели». А передачу Ольги Кобець замінить програма про сучасну прозу Сергія Грабара.

На прохання прокоментувати заяву Ольги Кобець про те, що її програму закрили лише з політичних мотивів, а саме – за агітацію за партію «Собор», яка нібито прозвучала в останньому ефірі, Нелля Даниленко відповіла:

«Ольга Кобець неодноразово відходила від попередньо затвердженого сценарного плану і ми попереджали її, що так робити не варто. В останній програмі таке відхилення було фактично на двадцять сім з тридцяти п’яти хвилин. Це стало додатковим  аргументом на користь закриття програми».

Відповідно до сценарного плану, 17 серпня в ефірі мала бути розмова з  міністром закордонних справ 2007-2009 років Володимиром Огризко про роль дипломатичної служби України в розвитку культурних зв’язків з українською діаспорою за сприяння української всесвітньої координаційної ради.  Натомість ведуча говорила з гостем на дещо інші теми. Зокрема, за словами самої Ольги Кобець, йшлося про таке:

«Ми говорили про історію української дипломатії, про культуру сучасного українського політикуму, про культуру відносин між політиками, про культуру ведення передвиборної кампанії. І пан Володимир Огризко просто навів як приклад Українську платформу “Собор”»

Фото – ib-t.by

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *