Вибори, як на долоні: презентація інтерактивної мапи порушень ОПОРИ та моніторингового звіту

4 вересня, об 11:00 в приміщенні Інформаційної агенції “Українські національні новини” (“УНН”) , вул. Б.Хмельницького, 17/52-а, відбудеться прес-конференція Громадянської мережі ОПОРА на тему:  «Вибори, як на долоні: презентація інтерактивної мапи порушень ОПОРИ та моніторингового звіту».

Представники ОПОРИ презентують унікальну МАПУ спостереження. Цей веб-ресурс дасть можливість користувачам не тільки читати про вибори, а й бачити їх перебіг. МАПА розповідатиме про географію кампанії, покаже межі та центри 225 округів. З неї можна отримати інформацію щодо розташування всіх виборчих дільниць, ознайомитись зі складом комісій окружного та дільничного рівнів. Найголовніше, що в описовому форматі, з доказами у вигляді фото чи відео, можна буде побачити порушення та інциденти, які зафіксували спостерігачі у всіх регіонах України. Під час заходу опорівці також проаналізують результати і наслідки формування окружних виборчих комісій, в тому числі, з технічних партій, оголосять рейтинг найбільш типових порушень та розкажуть про найкреативніші методи агітації.

Учасники заходу:

  • Ольга Айвазовська, координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА;
  • Олександр Клюжев, експерт кампанії спостереження.
Акредитація за телефоном 063 61 60 481 Юрій Хорунжий
Довідка:
У 2012 році ОПОРА реалізує масштабну кампанії довготермінового та короткотерміновго спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами у окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. В рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.
Фото – perec.in.ua
Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *