Депутати вимагають у Литвина не використовувати сайт Верховної Ради для агітації

Група депутатів вважає, що Володимир Литвин використовує сайт Верховної Ради для агітації за себе і свою політичну силу.

Вони вимагають розглянути питання про неприпустимість таких дій на найближчому засіданні Погоджувальної Ради та Комітету з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради.

У зверненні до спікера, яке підписали Ірина Геращенко,  Ольга Герасим’юк,  Олександра Третьякова, Кирило Куликова та  Віталій Чепиноги, йдеться про те, що на стартовій сторінці сайту щодня з’являється до 10 фотографій Голови Верховної Ради, стільки ж повідомлень про його діяльність і інформація про нього. У деякі дні Литвин взагалі є єдиним героєм офіційної сторінки парламенту, інші новини про діяльність депутатів, в тому числі законотворчу – просто відсутні.

«Сьогодні  офіційний сайт більше схожий не на інформаційну сторінку про діяльність Верховної Ради України, а на персональну сторінку Володимира Литвина», –  йдеться у зверненні.

Головна сторінка сайту Верховної Ради України

Депутати закликали спікера: «Просимо Вас, шановний колего, для агітаційної і інформаційної кампанії про себе і свою політичну діяльність використовувати виключно власну інтернет-сторінку, веб-сайт Вашої політичної партії або ж друкувати новини про себе на інтернет-сторінці партнерської Вам Партії регіонів». На їхню думку «це відповідатиме світовій практиці і буде чесно по відношенню до виборців, які навряд чи хочуть читати по 10 новин про спікера щодня на офіційному сайті парламенту, в якому сьогодні працює 450 депутатів, п’ять фракцій і одна депутатська група».

Стрічка новин сайту Верховної Ради

Народні депутати вважають «некоректним» наповнення офіційного сайту парламенту  в період виборчої кампанії  новинами, які не мають  «жодного відношення до депутатської діяльності пана Литвина, а висвітлюють виключно його роботу як кандидата в депутати по мажоритарному округу». При цьому, зазначають вони, інші депутати, які нині балотуються за мажоритарним округом, не мають подібних «новин» про свою роботу в окрузі на офіційному сайті Верховної Ради.

Фото – urr.org.ua

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *