Чернігівська ОДТРК відмовила кандидату в розміщенні агітації

Чернігівська обласна державна телерадіокомпанія відмовила кандидату по 206 виборчому округу самовисуванцю Владиславу Атрошенку в розміщені матеріалів передвиборчої агітації, – повідомляє видання «ПІК».

Відповідний лист кандидат отримав 3 вересня. В документі за підписом гендиректора ОДТРК Анатолія Тютюнника вказується, що кандидату відмовляють в наданні ефірного часу через відсутність юриста, який би оцінював передвиборчі матеріали надані телекомпанії на розміщення.

Відмова була надана  не зважаючи на те, що напередодні телекомпанія уклала відповідний договір з кандидатом на розміщення передвиборчих матеріалів.

Водночас відомо, що на чернігівському обласному телебаченні транслюються передвиборчі матеріали, зокрема, іншого кандидата по 206 виборчому округу висуванця Партії регіонів Станіслава Прокопенка, кандидата по 205 виборчому округу від Батьківщини Валерія Дубіля.

Відповідно до  ст.71 ЗУ «Про вибори народних депутатів України» засоби масової інформації, які  надали друковану площу одній партії чи кандидату, не можуть відмовляти у наданні друкованої площі іншим кандидатам чи партіям.

Нагадуємо, що це вже не перший випадок відмови державних ЗМІ розміщувати агітаційні матеріали. Так, районна газета «Жашківщина» відмовилася публікувати рекламне оголошення кандидата від Об’єднаної опозиції.

Фото – rw6ase.narod.ru

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *