Розгляд справи Партії регіонів проти видання «Гречка» перенесли на 29 серпня

21 серпня відбулося попереднє слухання господарського суду Кіровоградської області у справі Кіровоградської обласної організації Партії регіонів проти інтернет-видання «Гречка», у якого вимагають спростувати інформацію про використання партією влади адмінресурсу.

Господарський суд після попереднього слухання переніс своє засідання на 29 серпня, надавши позивачу змогу ознайомитися з відповіддю відповідача і підготувати свою позицію.

Ігор Погасій, який представляє інтереси «Гречки» в суді, розповів, що він подав заяву про закриття справи. Оскільки цей спір не може вирішуватися в господарському суді, адже відсутній факт того, що відповідач як приватний підприємець використовує сайт у власних комерційних інтересах, керує ним і контролює його роботу.

«Складається враження, що Партія регіонів нашвидкуруч писала цей позов – складений він з численними помилками, тому сумніваюся, що може буде задоволений. Мене взагалі дивує, як суд міг його прийняти у такому вигляді. Зазвичай господарський суд відхиляє позови, в яких неправильно написане якесь слово або щось визначено – звичайним підприємцям вдається зареєструвати позов зі спроби десятої. А тут чомусь прийняли позов, в якому намагаються зобов’язати сайт спростувати інформацію. Саме до сайт, а не  редактора. Це ніби наказати щось зробити комп’ютеру  чи ксероксу».

На питання, чому Партія регіонів позивається саме до дизайнера сайту, а не до головного редактора або журналіста, пан Ігор відповів, що, позивач із незрозумілих захисту причин вирішив, що власником сайту є саме дизайнер. Але ніяких доказів цього вони не мають.

Під стінами суду в день засідання зібрався мітинг на підтримку інтернет-видання  «Гречка».  В ньому взяли участь політики, журналісти та письменники.

Нагадаємо, що приводом для позову стала статті щодо використання Партією регіонів адмінресурсу для поширення політичної реклами.

Фото – oporaua.org

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *