Володимир Фесенко: «Журналісти стають інструментами в руках політтехнологів»

Про це голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» розказав під час прес-конференції «Політтехнологічні війни як обов’язковий елемент виборчої кампанії».

Фесенко стверджує, що у прохідній частині списків кожної партії є десяток-півтора «сумнівних» осіб, які викликають питання – чому саме ця людина має бути у парламенті?

«Проте, для «цькування» журналістам підкидається якась одна особа – і увесь галас ЗМІ зосереджується довкола неї. В Об’єднаній опозиції таким персонажем стала Тетяна Донець, у компартії – Спиридон Кілінкаров. Починаються, і всіляко підігріваються з-зовні, обговорення – чому вони є у списку, чим заслужили. Це робиться для того, аби поза увагою мас-медіа лишилися інші, можливо, більш сумнівні, кандидати. Так журналісти стають інструментами в руках політтехнологів».

На думку експерта, проблема полягає у тому, що медійники підходять несерйозно до аналізу списку партій і вивчення «досягнень» тих людей, які у цих списках є.

«Журналісти зосереджуються на першій п’ятірці або десятці. А як же решта списку? Об’єднана опозиція і Партія регіонів лиш за пропорційною системою отримають в парламенті не менше вісімдесяти місць», –  нагадує політолог.

Фото – uainfo.censor.net.ua

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *