Держкомтелерадіо просить Нацраду сприяти проведенню виборчої агітації на регіональних ТРК шляхом зміни сіток мовлення

Державний комітет телебачення і радіомовлення України звернувся до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення з проханням розглянути можливість щодо зміни сіток мовлення деяких компаній на час проведення передвиборної агітації. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Нацради.

Регулятор нагадує, що у виборчому законодавстві України існує положення, яке зобов’язує телерадіоорганізації державної та комунальної форми власності надавати ефірний час у проміжку між 19 та 22 годинами для проведення передвиборної агітації за рахунок і в межах коштів державного бюджету, виділених на підготовку і проведення виборів (ч. 2 ст. 72 Закону України «Про вибори народних депутатів України»).

Саме тому Держкомтелерадіо звертає увагу Нацради на те, що у різних регіонах України існують труднощі із виконанням цієї норми, оскільки не всі державні компанії, які мовлять на одній частоті з іншими телекомпаніями, виходять у прайм-тайм.

Як сказав «Телекритиці» голова Нацради Володимир Манжосов, змінити сітку мовлення каналів регулятор зможе лише в тому випадку, якщо компанії, які мовлять на одній частоті, між собою домовляться і звернуться з відповідною заявою

«В іншому випадку регуляторний орган жодних рішень не приймає», – запевняє прес-служба Національної ради.

Нагадаємо, 8 серпня, керівництво телекомпанії «Нова Одеса» заявило, що отримало лист від Одеської ОДТРК з пропозицією надати ефірний час з 19.00 до 22.00 для трансляції передвиборних матеріалів, підготовлених за кошти державного бюджету. «Нова Одеса» і Одеська ОДТРК мовлять на 38 ТВК в Одесі. При цьому за «Новою Одесою» закріплений вечірній час, а за ОДТРК денний. «Нова Однеса» вважає цю пропозицію неприйнятною.

Працівники телекомпанії зазначили у своєму відкритому листі до журналістської спільноти, що представник Нацради в Одесі Олександр Салабай начебто заявив, що у Національній раді вже прийняте рішення, яке буде оголошене на засіданні 15 серпня, підтримати ОДТРК і зупинити мовлення «Нової Одеси».

Володимир Манжосов спростував цю інформацію і назвав її провокацією, зазначивши, що жодного рішення віддати ефір телекомпанії Одеській ОДТРК Нацрада не приймала.

У 2009 році Національна рада з питань телебачення і радіомовлення задовольнила заяви кількох обласних телерадіокомпаній, у тому числі і Одеської ОДТРК, щодо тимчасового надання їм прайм-тайму для проведення передвиборної агітації. Тоді з 19 по 22 годину на телекомпаніях виходила передвиборна агітація кандидатів у президенти за кошти державного бюджету.

«Телекритика»

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *