МВС зафіксувало порушення порядку розміщення політичної реклами і агітматеріалів

Одне інтернет-видання Харківщини розмістило негативну інформацію про кандидата в народні депутати цієї області,  яку пізніше розповсюдили у вигляді листівок. Це є порушення виборчого законодавства. Про це повідомляє прес-служба МВС.

Правоохоронці зафіксували перші правопорушення під час проведення виборчої кампанії, яка стартувала 30 липня. «Найчастіше під час виборчої кампанії, міліціонери фіксують адмінправопорушення за виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск», – йдеться в повідомленні.

Також часто порушують порядок розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях.

Так, за даними міліції, з початку передвиборчої кампанії уже зафіксовано такі факти в Криму, на Кіровоградщині, у Севастополі, де затримали громадян за розповсюдження листівок.

Також на Миколаївщині затримано 9 осіб, у яких вилучено 1300 листівок, що були надруковані з порушеннями закону.

«Крім того, працівники міліції зафіксували факти хуліганства, зокрема, пошкодження бігбордів та агітаційних наметів. Не обійшлося і без крадіжок. Зокрема, у Києві вкрали агітаційний намет однієї із політичних партій», – пише прес-служба МВС.

Міністерство внутрішніх справ застерігає співвітчизників «утриматись від протиправних дій та бути право свідомими громадянами».

Як відомо, 2 серпня у Миколаєві міліція затримала шестеро осіб за розклеювання листівок проти Партії регіонів 3 серпня у Севастополі затримала активістів, які роздавали листівки проти Партії регіонів та її депутата Вадима Колесніченка. А 5 серпня затримала двох активістів за листівки у центрі Сімферополя.

«Телекритика»

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *