Костянтин Усов іде у Верховну Раду

Журналіст телеканалу ТВі Костянтин Усов, автор документального фільму про Лук’янівське СІЗО, балотуватиметься до Верховної Ради за 134-м округом в Одеській області. Таке рішення було ухвалене на з’їзді об’єднаної опозиції «Батьківщини» 30 липня, повідомляє «Українська правда».

Також з’їзд ухвалив, що журналіст Тетяна Чорновіл балотуватиметься за 120-м округом у Львівській області.

Колишній журналіст, а нині народний депутат Андрій Шевченко іде до Ради за списком – під 33-м номером.

Костянтин Усов заявив, що він відмовився від прохідного місця в одному зі списків і пішов шляхом самовисування. Про це він написав у своєму блозі на «Українській правді». «Мажоритарка – це шанс. Для мене і для покоління всіх тих, хто має вищу або декілька вищих освіт, хто володіє іноземними мовами, хто вчився або працював за кордоном і точно знає, якою може та повинна бути держава. Все буде чесно: політики нової генерації – не можуть бути призначенцями. Це не ті, кого запросили вожді. Це ті, кого обрали люди. Саме тому я відмовився від прохідного місця в одному зі списків та пішов важким, але чесним шляхом самовисування», – написав він.

Журналіст створює виборчий фонд, куди, як він розраховує, люди перерахують  кошти на його кампанію.

Як повідомляла «Телекритика», також у Верховну Раду балотуватимуться телеведуча Наталія Розинська(від Радикальної партії Олега Ляшка по мажоритарному округу в Шевченківському районі Києва) і колишня телеведуча, адвокатТетяна Монтян (самовисування по 212-му мажоритарному округу в Дарницькому районі Києві).

Крім того, у народні депутати балотуватиметься ведуча та автор прямоефірного ток-шоу «Київський форум» Рена Назарова (від партії УДАР за округом у Києві) і генеральний продюсер телеканалу ZIK, ведучий програми «Хто тут живе?» Дмитро Добродомов (від партії УДАР за округом у Львівській області), автор продюсерського центру «Закрита зона», народний депутат Володимир Ар’єв (за округом у Києві).

«Телекритика»

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *